Rodfrugter i ovn

Oksehaleragout

Krysterkål

Biscotti - italienske småkager

Grønne krebs fra Sverige

Fragilite lagkage

Citron sommerdrik

Edel's agurkesalat

Hovedsalat med sur-sød dressing

 

 

GRØNNE KREBS FRA SVERIGE

Opskriften stammer fra Calles familie i Åhus, Sverige.

1 lille spidskål
2 gulerødder
2 stilke blegselleri
Saften af 1 citron
1 spsk. smør
1 dl. fløde
Lidt stødt muskatnød
Salt og peber
150 gram krebsehaler (eller evt. store rejer)

Spidskålen skæres i tynde strimler, gulerødderne rives groft og blegsellerien skæres i tynde skiver.

Grøntsagerne sauteres kort tid i smør i en gryde. Tilsæt citronsaft og bagefter fløde, hvorefter det hele stuves ved svag varme indtil grøntsagerne er møre og fløden tyknet. Det smages til med salt og peber.

Stuvningen fordeles på lune tallerkener og dækkes med de kolde, kogte krebsehaler.