OKSEHALERAGOUT
(til 4 personer)
Når
det bliver koldt i vejret skal der oksehaler på bordet.
1,0 kg. rødder
(selleri, gulerødder, pastinak, osv.) skåret i større
stykker, brunes i smør i en gryde. Grøntsagerne tages op.
1,0 til 1,5
kg. oksehaler rystes enkeltvist i en plastpose med lidt mel, så
der kommer et tynd lag mel på dem. Oksehalerne kommes i gryden og
brunes. Suppler med lidt mere smør hvis rødderne har suget
det hele.
Når
de er godt brune tilsættes 3/4 liter bouillon, eller oksesuppe.
Kødet koges 3 timer eller til det er mørt - grøntsager
skal koge med den sidste times tid.
Tag grøntsager
og oksehaler op, og kog skyen ind til den er jævn. Smag den til
og kom grøntsager og oksehaler i gryden igen.
Serveres
med et godt brød til eller kartofler.
|