Rodfrugter i ovn

Oksehaleragout

Krysterkål

Biscotti - italienske småkager

Grønne krebs fra Sverige

Fragilite lagkage

Citron sommerdrik

Edel's agurkesalat

Hovedsalat med sur-sød dressing

 

 

OKSEHALERAGOUT (til 4 personer)

Når det bliver koldt i vejret skal der oksehaler på bordet.

1,0 kg. rødder (selleri, gulerødder, pastinak, osv.) skåret i større stykker, brunes i smør i en gryde. Grøntsagerne tages op.

1,0 til 1,5 kg. oksehaler rystes enkeltvist i en plastpose med lidt mel, så der kommer et tynd lag mel på dem. Oksehalerne kommes i gryden og brunes. Suppler med lidt mere smør hvis rødderne har suget det hele.

Når de er godt brune tilsættes 3/4 liter bouillon, eller oksesuppe. Kødet koges 3 timer eller til det er mørt - grøntsager skal koge med den sidste times tid.

Tag grøntsager og oksehaler op, og kog skyen ind til den er jævn. Smag den til og kom grøntsager og oksehaler i gryden igen.

Serveres med et godt brød til eller kartofler.