Rodfrugter i ovn

Oksehaleragout

Krysterkål

Biscotti - italienske småkager

Grønne krebs fra Sverige

Fragilite lagkage

Citron sommerdrik

Edel's agurkesalat

Hovedsalat med sur-sød dressing

 

 

FRAGILITE LAGKAGE

Margits fragilite lagkage er absolut webmasterens favorit lagkage.

Bunde:
3 stk. stiftpiskede æggehvider
150 gram sukker
1 tsk. eddike
150 gram finthakkede mandler

Mokkacreme :
100 gram sukker
1 1/2 dl. stærk kaffe
125 gram blødt smør
3 stk. æggeblommer
1/2 tsk. vanille sukker

Æggehvider, sukker og eddike piskes sammen, indtil det er sejt og sukkeret er smeltet. De finthakkede mandler blandes i.

På bagepapir tegnes omridset af en tallerken (ca. 20 cm. i diameter) i alt 4 gange. Herpå fordeles dejen til bundene jævnt. De bages 10 minutter ved 200 grader.

Sukkeret smeltes forsigtigt på en pande, og koges jævn med kaffen over svag varme. Smørret røres, og den kolde karamel røres i lidt efter lidt. Æggeblommerne tilsættes en ad gangen, og cremen smages til med vanillesukker.

Så samles kagen. Først en bund, så mokkacreme. Igen en bund og mokkacreme. Endnu en bund og mokkacreme, og der sluttes af med den pæneste bund til sidst.
Lagkages skal ikke pyntes. Den stilles i køleskabet - har den stået der et døgn er den allerbedst.