FRAGILITE
LAGKAGE
Margits
fragilite lagkage er absolut webmasterens favorit lagkage.
Bunde:
3 stk. stiftpiskede æggehvider
150 gram sukker
1 tsk. eddike
150 gram finthakkede mandler
Mokkacreme
:
100 gram sukker
1 1/2 dl. stærk kaffe
125 gram blødt smør
3 stk. æggeblommer
1/2 tsk. vanille sukker
Æggehvider,
sukker og eddike piskes sammen, indtil det er sejt og sukkeret er smeltet.
De finthakkede mandler blandes i.
På
bagepapir tegnes omridset af en tallerken (ca. 20 cm. i diameter) i alt
4 gange. Herpå fordeles dejen til bundene jævnt. De bages
10 minutter ved 200 grader.
Sukkeret
smeltes forsigtigt på en pande, og koges jævn med kaffen over
svag varme. Smørret røres, og den kolde karamel røres
i lidt efter lidt. Æggeblommerne tilsættes en ad gangen, og
cremen smages til med vanillesukker.
Så
samles kagen. Først en bund, så mokkacreme. Igen en bund
og mokkacreme. Endnu en bund og mokkacreme, og der sluttes af med den
pæneste bund til sidst.
Lagkages skal ikke pyntes. Den stilles i køleskabet - har den stået
der et døgn er den allerbedst.
|